Din rândul celor 14 companii, 11 sunt incluse în structura indicelui BET, respectiv Petrom, Banca Transilvania, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD, Nuclearelectrica, Electrica, Digi, Transgaz, Transelectrica, Alro ♦ Celelalte trei sunt Zentiva, Rompetrol Rafinare şi SIF Moldova, cea din urmă fiind singura SIF din cele 5 prezente în anuarul ZF.

Doar 14 din cele mai mari 100 de companii din România, prezen­tate în cea mai recentă ediţie a anuarului ZF „100 Cele mai valoroase companii din România – ediţia 2020“, publicat săptămâna trecută, sunt listate la bursa românească.

Cele 14 companii, în mare parte societăţi ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, dar şi o SIF, au o valoare cumulată de 79 miliarde de lei, pe baza preţurilor de închidere din ultima şedinţă din octombrie 2020. Spre compa­raţie, cele mai valoroase 100 de companii din anuarul ZF, realizat în colaborare cu BT Capital Partners şi Veridio, au o valoare însumată de 422,6 miliarde de lei (86,7 mld. euro), ceea ce înseamnă că societăţile listate au o pondere de 18,7% din această valoare. Cu alte cuvinte, 14% din cele mai mari 100 de companii din România au 19% din valoarea totală, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar.

Sursa: https://www.zf.ro