PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT Meta Estate Trust a atras 21 milioane de lei de la investitori

Compania ţinteşte listarea în Piaţa AeRO, în primul trimestru al anului viitor • Înainte de listare, Meta Estate doreşte să mai deruleze o rundă de finanţare pentru atragerea de capital

Compania imobiliară Meta Estate Trust a atras 21 milioane de lei de la investitori în cadrul unui plasament privat, etapă ce face parte din procesul de pregătire al societăţii în vederea listării în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în primul trimestru al anului viitor, se arată într-un raport de ieri al Cornerstone Communications.

Capitalul atras va fi utilizat pentru achiziţii de apartamente în faza de construcţie în oraşe cheie ale ţării noastre, precum şi pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, în principal locali, se menţionează în document.

În urma plasamentului, 20 milioane de acţiuni noi au fost subscrise de către 65 de investitori, persoane fizice şi juridice, la un preţ de 1,05 lei pe acţiune. Valoarea nominală a unei acţiuni Meta este de un leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 5%. Investitorilor care au subscris în acţiunile META li s-au alocat acţiuni pentru suma integral investită. Toţi investitorii care au participat la plasamentul privat au beneficiat de o alocare de acţiuni preferenţiale în valoare totală de 14,425% din capitalul investit. După închiderea plasamentului privat, capitalul social al Meta Estate Trust este de 39,1 milioane lei, se punctează în raport.

În aprilie 2021, Meta a închis prima rundă de finanţare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori.

Din capitalul atras în prima rundă de finanţare, Meta Estate Trust a achiziţionat 46 de proprietăţi în perioada aprilie – mai 2021 – apartamente noi în Bucureşti, Constanţa şi Mamaia Nord.

Înainte de listarea acţiunilor Meta în piaţa AeRO, compania intenţionează să organizeze încă o rundă de finanţare pentru a atrage capital de dezvoltare suplimentar până la atingerea nivelului de 75 de milioane de lei a capitalului social.

Meta Estate Trust are o structură de tip holding ce vizează fructificarea oportunităţilor din sectorul local imobiliar, cu accent pe segmentul rezidenţial urban mare, reprezentat pentru început de Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Activitatea Meta Estate Trust se concentrează pe cinci linii de business: achiziţionarea şi revânzarea de proprietăţi rezidenţiale, activitatea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari de proprietăţi rezidenţiale, reamenajare şi revânzare de apartamente, activităţi de închiriere şi asocieri în proiecte de parcelare şi urbanizare.

Pentru perioada 2022 – 2024, Meta îşi propune să îşi majoreze capitalul atras până la un total de aproximativ 180 milioane de lei.

Meta Estate Trust este administrată de Meta Management Team SRL, societate înfiinţată de cei şase iniţiatori ai proiectului: Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio, prin Dragoş Bonea şi Alex Bonea şi Cosmin Mizof, Head Risk Management la Certinvest şi compania Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este de a atinge ţinte de randament proiectate ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%.

 

Sursa: bursa.ro

2021-07-20T11:15:39+03:00