SIF Banat-Crişana a anunţat că tranzacţia pentru preluarea a 99,92% din capitalul companiei DOOSAN IMGB a fost aprobată de Consiliul Concurenţei, societatea de investiţii financiare finalizând astfel achiziţionarea platformei de 54 de hec­tare din sudul Capitalei.

“Tranzacţia prin care SIF Banat Crişana dobândeşte pachetul de control al Doosan IMGB  (…) ne plasează pe primele poziţii în topul celor mai mari deţinători de suprafeţe intravilane construibile din Capitală. SIF Banat Crişana continuă să-şi restructureze deţinerile şi să-şi optimizeze investiţiile, vizând plasamente cu perspective, în domenii a căror evoluţie va fi, în mod cert, pozitivă. De asemenea, urmărim activ construcţia unui portofoliu solid, adaptat şi adaptabil, care să genereze plus-valoare acţionarilor, indiferent de conjunctură. (…)”, a declarat Bogdan Drăgoi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie SIF Banat Crişana.

SIF Banat-Crişana a semnat la data de 4 septembrie 2020 contractul de vân­zare-cumpărare, iar Consiliul Concurenţei a emis decizia de neobiectiune privind operatiunea de concertare economica pe 22 octombrie.

SIF Banat-Crisana a fost asistată la realizarea tranzacţiei de către Biriş Goran SPARL şi Crosspoint Real Estate.

Anunţul cu privire la închiderea platformei IMGB a venit anul trecut, în luna decembrie, iar în prima parte a acestui an a încetat definitiv producţia şi au încetat contractele de muncă a 400 de angajaţi. În anul 1989 unitatea de producţie avea circa 13.000 de angajaţi şi producea inclusiv piese pentru industria energiei nucleare.

Platforma IMGB a fost înfiinţată în 1963. A fost preluată în 1998 de  Kvaer­ner,  un concern norvegiano-britanic, care în 2006 a vândut platforma coreenilor de la Doosan. Capacitatea maximă de producţie platformei era de 150.000 de tone anual, producţia maximă atinsă fiind de 130.000 de tone în perioada comunistă.

Sursa: ZF.ro