Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru actorii din piaţa de energie electrică, intenţionează ca în perioada imediat următoare să atragă 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni, cu o dobândă anuală de 8%, platibilă semestrial, obligaţiuni pe care le va lista ulterior la la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

Fondurile atrase în urma plasamentului privat vor fi investite în zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi în zona de suport tehnic a activităţilor de servicii integrate aferente producerii şi vânzării de energie electrică.

Oferta de obligaţiuni se va adresa atât unui număr de 149 de investitori individuali, cât şi investitorilor instituţionali.

“Scopul nostru de a excela in domeniile in care activam – furnizare de servicii integrate, energie regenerabila si furnizare de energie electrica – si poate fi realizat numai prin multa munca, perseverenta si corectitudine. Intotdeuna urmarim sa realizam la standard cat mai inalte si in timp util activitatile noastre, cu scopul primordial de a satisface toti clientii si de a dezvolta si consolida relatii de parteneriat de lunga durata cu acestia”, spune Giacomo Billi, fondator şi CEO al companiei.

Consultantul ce va asista compania în vederea derulării plasamentului privat şi listării acesteia la BVB este Intercapital Invest, companie cu experienţă de peste 20 de ani în domeniul pieţei de capital, având calitatea de consultant autorizat de BVB în vederea susţinerii finanţării companiilor prin emisiuni de obligaţiuni sau acţiuni si admiterea acestora la tranzacţionare.

„Credem în potenţialul pieţei de capital din România şi suntem convinşi de faptul că investitorii au la dispoziţie oportunitatea de plasare a economiilor la o dobânda atractivă într-o companie cu rezultate financiare absolut remarcabile şi dintr-un sector de industrie cu perspective mari de creştere. Bursa este o alternativă de finanţare tot mai atractivă pentru companii şi ne aşteptăm la cât mai multe companii interesate să facă acest pas”, este de părere Mihaela Stoica, Director General al Intercapital Invest.

Alive Capital gestionează 470 MW putere instalată în capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile fotovoltaice, eoliene, hidro şi biomasă, reprezentând 9% din totalul capacităţilor E-RES instalate în Romania, fiind primul jucător independent.

Compania a dezvoltat şi implementat an de an întregul pachet de servicii necesare unui management integrat dedicat producătorilor de energie electrică din surse regenerabile, de la prognoză şi operare, până la monitorizare şi dispecerizare autorizată.

Cifra de afaceri realizată în anul 2019 este de 175,6 milioane lei, cu un profit net de 11 milioane lei, estimările pentru anul 2020, având la bază realizările certe din primele trei trimester ale anului, fiind de aproximativ 203 milioane lei cifra de afaceri şi 14,9 milioane lei profitul net.

Compania este licenţiată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei ca furnizor de energie şi gaze naturale, fiind înregistrată şi operând pe cele mai importante pieţe centralizate de energie gestionate de operatorul naţional OPCOM şi Bursa Română de Mărfuri şi este pregătită să devină un important agregator pe piaţa naţionala de energie electrică.

Potrivit datelor de la Confidas.ro, Alive Capital are 10 angajaţi şi este deţinută integral de Billi Giacomo, care deţine de asemenea integral Alive Capital, Alive Property şi Credit Consulting Solution.