Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că Intercapital Invest se alătură ARIR în calitate de Membru Afiliat.

Intercapital Invest este prezentă în piața de capital din România încă din anul 1995, de la momentul înființării Bursei de Valori București, în calitate de consultant autorizat de către BVB în vederea finanțării companiilor prin emisiuni de obligațiuni și acțiuni listate. Dintre rezultatele notabile ale companiei amintim: listarea acțiunilor BVB pe propria piață, listarea pe piața reglementată a companiilor Electromagnetica și Artego Târgu Jiu, în calitate de intermediar unic, participarea la importante IPO-uri (Transgaz, Romgaz), precum și intermedierea ofertei publice de obligațiuni în RON a Băncii Mondiale.

Mihaela Stoica, Director General, Intercapital Invest:
”Având o experiență de peste 20 de ani în piața financiară din România, ne dorim să construim proiecte solide împreună cu ARIR și să susținem companiile în demersul lor de a accesa cele mai potrivite soluții de finanțare prin intermediul pieței de capital, prin emisiuni de obligațiuni sau acțiuni. În procesele de consiliere punem accent atât pe adoptarea celor mai bune practici în guvernanța corporativă a viitorului emitent, cât și pe derularea în paralel a unor acțiuni de educație financiară specifica emitenților. Este esențial ca aceste companii să fie pregătite pentru adoptarea noii calități, cea de emitent, iar experiența noastră ne poziționează ca profesioniști în realizarea acestui demers. De asemenea, suntem aproape de investitori pentru a le prezenta oportunități investiționale în plasamente private de obligațiuni și acțiuni. Credem în potențialul pieței de capital autohtone și suntem pregătiți ca împreună cu ceilalți jucători să o ducem către nivelul următor.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:
”Cu fiecare nou membru, ARIR devine o comunitate puternică și relevantă în piața de capital. Este un moment bun ca tot mai multe companii listate sau nelistate să adopte cele mai bune practici în guvernanța corporativă, care s-a dovedit critică în pandemie.
Ne vom uni eforturile cu toate părțile interesate și vom arăta importanța comunicării profesioniste pentru atragerea de finanțare, cu valoarea adăugată atât pentru companie, cât și pentru întreaga economie.”

Intercapital oferă și servicii de consultanță în vederea adoptării codului de guvernanță corporativă specific emitenților, suport în menținerea relației cu investitorii și cu autoritățile de supraveghere și control, precum și consultanță în management și afaceri. Ca parte a activităţii sale, compania oferă totodată servicii de analiză pentru investitori, cu privire la oportunitățile de investiții în plasamente private de obligațiuni și acțiuni.
Intercapital Invest este a patra organizație care se alătură Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România în calitate de Membru Afiliat.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Cosmin Răduță și Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania și Transgaz ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA și RTPR au devenit Membri Afiliați.