Alive Capital, furnizor de energie electrica si de servicii integrate pentru actorii din piata de energie electrica, intentioneaza ca in perioada imediat urmatoare sa atraga 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligatiuni, cu o dobanda anuala de 8%, platibila semestrial. Evenimentul va avea loc inainte de listarea acestora la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat.

Fondurile atrase in urma plasamentului privat vor fi investite in zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile si in zona de suport tehnic a activitatilor de servicii integrate, aferente producerii si vanzarii de energie electrica. Oferta de obligatiuni se va adresa atat unui numar de 149 de investitori individuali, cat si investitorilor institutionali.

Giacomo Billi, fondator si CEO al companiei: “Scopul nostru de a excela in domeniile in care activam – furnizare de servicii integrate, energie regenerabila si furnizare de energie electrica – si poate fi realizat numai prin multa munca, perseverenta si corectitudine. Intotdeuna urmarim sa realizam la standarde cat mai inalte si in timp util activitatile noastre, cu scopul primordial de a satisface toti clientii si de a dezvolta si consolida relatii de parteneriat de lunga durata cu acestia.”

Compania gestioneaza 470 MW putere instalata in capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile fotovoltaice, eoliene, hidro si biomasa, reprezentand 9% din totalul capacitatilor E-RES instalate in Romania, fiind primul jucator independent.

Cifra de afaceri realizata in anul 2019 este de 175,6 milioane lei, cu un profit net de 11 milioane lei, estimarile pentru anul 2020, avand la baza realizarile certe din primele 3 trimestre de aprox. 203 milioane lei cifra de afaceri si 14,9 milioane lei profit net.

Compania este licentiata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei ca furnizor de energie si gaze naturale, fiind inregistrata si operand pe cele mai importante piete centralizate de energie gestionate de operatorul national OPCOM si Bursa Romana de Marfuri si este pregatita sa devina un important agregator pe piata nationala de energie electrica.

In contextul modificarilor de substanta a mecanismelor implementate pe piata angro de energie electrica din Romania si din Europa, Alive Capital a decis sa investeasca in vederea dezvoltarii si consolidarii activitatilor sale.

Consultantul ce va asista compania in vederea derularii plasamentului privat si listarii acesteia la BVB este Intercapital Invest S.A., companie cu experiență de peste 20 de ani în domeniul pieței de capital, avand calitatea de consultant autorizat de BVB in vederea sustinerii finanțării companiilor prin emisiuni de obligațiuni sau acțiuni si admiterea acestora la tranzacționare.

“Credem in potentialul pietei de capital din Romania si suntem convinsi de faptul ca investitorii au la dispozitie oportunitatea de plasare a economiilor la o dobanda atractiva intr-o companie cu rezultate financiare absolut remarcabile si dintr-un sector de industrie cu perspective mari de crestere. Bursa este o alternativa de finantare tot mai atractiva pentru companii si ne asteptam la cat mai multe companii interesate sa faca acest pas.”, este de parere Mihaela Stoica, Director General, Intercapital Invest S.A.