Alser Forest intentioneaza sa atraga in perioada imediat urmatoare maxim 1.5 mil euro printr-un plasament privat de obligatiuni cu o dobanda de max. 8% la euro, dobanda platibila semestrial, obligatiuni ce vor fi listate ulterior la Bursa de Valori București pe SMT, potrivit unui comunicat transmis de Intercapital Invest.

Fondurile atrase in urma emisiunii de obligatiuni vor fi alocate in vederea dezvoltarii si consolidarii pozitiei companiei la nivel de sector de piata in domeniul industriei forestiere din Romania.

In anul 2018 , Alser Forest a fost desemnata Dealerul Anului la nivel de Europa Centrala si de Est de către firma KOMATSU FOREST GmbH , lider mondial in producția de utilaje de construcții si forestiere. Alser Forest ofera solutii forestiere complete, avand ca obiect principal de activitate comercializarea utilajelor pentru industria forestiera.

In cei 13 ani de functionare, compania a devenit un punct de referinta pe piata romaneasca de profil, detinand o cota importanta pe segmentul vanzarii de transportoare si utilaje forestiere moderne de import. Astfel, la 31.12.2020 a atins pragul de peste 30% din totalul vanzarilor de utilaje forestiere moderne din import destinate industriei de profil locale, analiza realizata intern, la nivel de companie.

Cifra de afaceri realizata in anul 2020 este de 15 milioane lei, iar profitul net atinge pragul de 0,96 milioane lei, rezultat al vanzarilor realizate de echipamente si utilaje forestiere cu profitabilitate mai ridicata, precum si al optimizarii costurilor de exploatare ale firmei. Toate acestea au condus la obtinerea unei rentabilitati financiare a companiei in 2020 de 99% fata de 10% in 2019 .

“Criza provocata de pandemie ne-a determinat sa reanalizam businessul, sa identificam solutiile de optimizare a cheltuielilor de exploatare si sa realizam vanzari mai profitabile comparativ cu 2019, deoarece ne-am focusat pe vanzarea produselor cheie cu marja buna de profit si am redus volumul vanzarilor produselor cu profitabilitate redusa. Aceasta strategie o continuam si in 2021, pentru a pastra cel putin acelasi nivel de profitabilitate al vanzarilor si pentru a mentine cheltuielilelaniveleoptimedefunctionare”, a spus SerbanAlbert, Presedinte al Consiliului de Administratie al Alser Forest S.A.

Intercapital Invest S.A. este consultantul ce va asista compania in vederea derularii plasamentului privat si a listarii acesteia la cota bursei.

“Credem in potentialul pietei de capital din Romania si suntem convinsi de faptul ca investitorii au la dispozitie oportunitatea de plasare a economiilor la o dobanda atractiva si intr-o companie dintr-un sector de industrie cu perspective mari de crestere, participand astfel la sustinerea economiei romanesti. Bursa este o alternativa de finantare tot mai atractiva pentru companii si ne asteptam la cat mai multe companii interesate sa aleaga aceasta solutie de finantare”, a spus Mihaela Stoica, Director General, Intercapital Invest S.A.

 

Sursa: financialintelligence.ro