Acasa Parteneriat cu Tradeville si retragere de pe piata

Poti face mai multe cu banii tai

Parteneriat cu Tradeville si retragere de pe piata

22.06.2017

Actionarii principali ai Intercapital Invest au decis retragerea companiei de pe piata de capital. Ultima zi in care compania va intermedia tranzactii pe piata de capital este 2 august 2017. Va invitam sa ne contactati PANA LA SFARSITUL LUNII IULIE pentru formalitatile necesare mutarii contului de investitii sau transferului actiunilor si numerarului din contul de investitii.

In situatia in care nu veti opta sa va transferati detinerile de numerar si de instrumente financiare pana la sfarsitul lunii IULIE 2017, compania va proceda la transferul instrumentelor financiare ale clientilor la Depozitarul Central, in timp ce disponibilitatile banesti ale clientilor vor fi transferate intr-un cont bancar, de unde vor putea fi ridicate prin intermediul unei retele bancare ce va fi anuntata ulterior.

Intercapital Invest a lansat un parteneriat cu SSIF Tradeville SA pentru ca toti clientii companiei sa beneficieze in continuare de cele mai bune servicii de tranzactionare la bursa.

Te invitam sa citesti in continuare informatiile importante legate de acest parteneriat si modul in care iti poti transfera contul la Tradeville. Pentru orice intrebari pe aceasta tema te invitam sa ne contactezi la 021 222 8731 sau 021 222 87 44.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum imi transfer contul la Tradeville?

In vederea transferului contului tau de la Intercapital la Tradeville, va trebui sa deschizi un nou cont de investitii la Tradeville. Alege una din variantele de mai jos:

La sediul Tradeville sau Intercapital, avand la dvs. urmatoarele:

 • CI
 • extras de cont bancar

Online:

 • Completati online setul de documente, îl printati si semnati
 • Selectati StartradeRO pentru actiuni romanesti
 • Atasati documentelor o copie de CI (pe care sa scrieti "Conform cu originalul", data si semnatura) si un extras de cont bancar (Nume si CNP/Adresa domiciliu, cod IBAN, valuta)
 • Cele de mai sus trebuie trimise în original la sediul Tradeville.

Apasa aici pentru mai multe detalii.

 

Despre Tradeville

 • O echipa întreaga dedicata clientilor: Helpdesk, Analiza, Brokeraj
 • Tehnologie: o experienta de tranzactionare superioara prin intermediul platformei Startrade 2.0, în varianta Light (pentru începatori) si varianta extinsa, disponibila pe mobil, tableta si PC
 • Actiuni romanesti si internationale din aceeasi platforma
 • Modul complex de analiza financiara a companiilor romanesti, integrat în platforma
 • Alerte prin sms si e-mail, customizabile pe simbol
 • Promptitudine: raspuns în maxim 2 minute la orice întrebare din LiveHelp

Peste 20 de ani de experienta relevanta pe piata de capital

Tradeville este un broker autorizat din 1994, cu peste 22 ani de experienta pe piata de capital din Romania si peste 7 ani experienta în tranzactionarea de instrumente financiare pe piete externe.

Alaturi de bursa locala, Tradeville asigura tranzactionare pe cele mai mari burse de pe mapamond: NYSE / Euronext, NASDAQ, TSX, London Stock Exchange, Deutsche Borse. În afara de operatiunile de intermediere a tranzactiilor, Tradeville desfasoara operatiuni de market-making.

Recunoasterea eforturilor constante în zona de educatie si în atentia acordata clientilor s-a materializat anul acesta in 2 premii importante:

 1. Cel mai bun broker pentru investitorii de retail – premiu special acordat de Bursa de Valori Bucuresti.
 2. Premiul special pentru educatie financiara nebancara – pentru programul scoala de Investitori, oferit de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Tradeville este primul broker roman care a introdus posibilitatea de tranzactionare pe platforme mobile. A dezvoltat prima platforma online în anul 1999 si de atunci este lider în aplicarea inovatiilor tehnologice în domeniul pietei de capital din Romania.
Compania a investit continuu în tehnologia platformelor de tranzactionare, astfel încat se pozitioneaza în piata cu o serie de beneficii diferentiatoare: platforma avansata customizabila, vizualizare platforma pentru începatori, aplicatii de trading mobil pentru iOS si Android.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici regasesti cele mai importante momente de inovatie in Tradeville.

 • 2017 – se lanseaza primul agregator de fonduri listate pe cele mai mari burse ale lumii: www.ulise.ro
 • 2013 – se lanseaza Startrade INTL, prin care se pot tranzactiona actiuni la bursele din SUA, Canada si zona Euro;
 • 2012 – aducem actiunile americane la tranzactionare pe BVB. Apple: investitorii romani au fost martorii unor evenimente importante din istoria companiei – lansare iPhone5, lansare iPad Mini, iPadAir si Apple Watch. Facebook a putut fi tranzactionat la Bucuresti, cu Tradeville in calitate de Marketmaker;
 • 2009 – noul nivel Vanguard – rebranding. Tradeville devine cel mai activ intermediar pe piata Sibex;
 • 2008 – Vanguard ajunge la 5.000 de clienti;
 • 2007 – primul broker reglementat care ofera acces pe pietele internationale prin CFD-uri pe Forex;
 • 2001 – prima aplicatie WAP, urmata de WebMobile (2005), iOS (2010), Android (2010), Windows 8 (2012);
 • 1999 – lansarea Startrade, primul serviciu romanesc de tranzactionare online a actiunilor;
 • 1996 – prima tranzactie pe Rasdaq efectuata de Vanguard;

 

Intrebari frecvente

1. Ce documente sunt necesare pentru transferul de actiuni si ce comisioane se percep?

Pentru transferul portofoliului la Tradeville, pe langa documentele de deschidere de cont, aveti nevoie de:

 • Extras de portofoliu în original – emis de Intercapital. Precizam faptul ca acest document este emis de Intercapital la transferul instrumentelor financiare de la Intercapital la Depozitarul Central, Sectiunea 1. Comisioanele de transfer instrumente financiare vor fi suportate de catre clienti.
 • Declaratia de Transfer Valori Mobiliare – descarca declaratia
 • Cod confidential: în cazul emitentilor care se transfera pe baza unui cod confidential, acesta poate fi obtinut la sediu Intercapital, la sediul Tradeville sau la Depozitarul Central.

Costurile în cazul transferurilor de actiuni de la Depozitar la Tradeville sunt zero.

 

2. Care este suma minima pentru deschiderea unui cont?

 • Cont online: suma minima este 2.000 lei
 • Cont online, asistat de broker: Daca aveti un cont asistat de broker la Intercapital, veti avea si la Tradeville acelasi tip de serviciu.

Ambele tipuri de cont permit si preluarea ordinelor telefonic.

 

3. Care este comisionul de tranzactionare perceput de Tradeville?

Comisionul este acelasi cu cel pe care l-ati avut la Intercapital. Va trebui sa îl completati în cadrul Anexei de comisioane si taxe StartradeRO.

La deschiderea contului, acesta, va fi confirmat cu cei de la Intercapital.

 

4. Cum îmi pot accesa contul de tranzactionare?

Accesul la cont se face online. Deschiderea contului implica alegerea unui user si generarea unei parole pentru logare în platforma Startrade 2.0.

Ordinele de tranzactionare se dau fie din platforma, fie telefonic (dupa identificarea clientului) pe linie înregistrata la numarul 021.318.75.55, tasta 2.

 

5. Ce pot tranzactiona pe pietele externe?

Tradeville va ofera acces si la pietele externe prin intermediul contului StartradeINTL (pasii pentru deschiderea contului sunt aceiasi de mai sus):

 • Actiuni internationale: Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Polonia, Marea Britanie, SUA, Canada
 • ETF-uri internationale: Ulise – un agregator de fonduri listate pe cele mai mari burse ale lumii, administrate de nume mari în domeniu (Deutsche Bank, Vanguard,J.P Morgan) www.ulise.ro

 

6. Care este suma minima pentru piete externe si ce comisioane se percep?

Suma minima este de 10.000 lei, iar comisionul pentru tranzactionarea actiunilor si ETF-urilor internationale este de 0.5% (minim 25 eur / tranzactie).

Comisionul include cele 3 componente majore: tranzactionare, decontare, custodie.

 

7. Care este modalitatea de tranzactionare pe pietele externe?

Actiunile si ETF-urile internationale se tranzactioneaza online, din aceeasi platforma ca si actiunile romanesti. Astfel, beneficiati de:

 • evidenta online a activitatii;
 • transfer rapid de bani între conturi, direct din platforma;
 • viteza de procesare a ordinelor este comparativa cu cea de pe BVB;
 • beneficiati de suport în limba romana, de luni - vineri pana la ora 23;
 • Tradeville emite fise fiscale la sfarsit de an.

 

8. Cine tine custodia instrumentelor financiare pentru tranzactiile pe piete externe?

Custodia actiunilor este tinuta de catre Tradeville. Tradeville are deschis un cont global de clienti la KBC Bank.

 

9. In ce consta parteneriatul intre Tradeville si Intercapital?

Intercapital Invest a ales Tradeville pentru acest parteneriat tinand cont de experienta, profilul si serviciile oferite de Tradeville. Parteneriatul consta in posibilitatea transferului contului de investitii al clientilor Intercapital la Tradeville, Intercapital negociind pentru clientii care se transfera conditii comerciale similare cu cele existente la Intercapital. Intercapital asigura suportul necesar transferului conturilor la Tradeville, beneficiind de o parte din comisioanele de tranzactionare platite de clienti ulterior transferului, respectiv 70% in primul an si 50% in urmatoarele 6 luni (fara costuri suplimentare pentru clienti).

 

10. Transferul contului de investitii la Tradeville este obligatoriu?

Transferul contului de investitii la Tradeville nu este obligatoriu; dar vei avea nevoie de un nou cont de investitii pentru a continua sa tranzactionezi la bursa ulterior implementarii deciziei Intercapital Invest de retragere de pe piata de capital. Iti poti transfera contul la orice intermediar doresti, sau poti transfera actiunile si le poti pastra la Depozitarul Central, insa recomandam Tradeville ca urmare a profilului, serviciilor si experientei companiei.

Indiferent de modalitatea aleasa pentru transferul contului de investitii, Intercapital va percepe clientilor costul perceput de Depozitarul Central de 6 lei/simbol (inclusiv TVA) pentru transferul actiunilor la Depozitarul Central.

 

11. De ce se retrage Intercapital Invest de pe piata de capital?

Actionarii principali ai Intercapital Invest au decis orientarea spre alte interese de business si au convocat o Adunare Generala a Actionarilor companiei in vederea retragerii de pe piata de capital si aprobarii contractului de parteneriat cu Tradeville.

 

12. Cum pot contacta Intercapital Invest?

Iti stam la dispozitie pentru orice intrebari la telefon 021 222 8731 sau 021 222 8744.

 

13. Cum pot lua legatura cu Tradeville?

Echipa Tradeville va sta la dispozitie L-V, între orele 9:00-18:00:

 

Inapoi