Acasa Intercapital sprijina initiativa romaneasca

Poti face mai multe cu banii tai

Intercapital sprijina initiativa romaneasca

22.08.2012

Africa 420, o premiera romaneasca. Doi arhitecti romani, Ionut Florea si Ana Hogas, au devenit primii care incheie cu succes turul complet al Africii cu motocicleta. Expeditia neasistata a durat 420 de zile, incepand cu iunie 2011, si a cuprins rutele de Vest si de Est, si traversarea Africii centrale pe cel mai dificil si aventuros traseu de pe continent (Kinshasa - Lubumbashi, R.D. Congo).

Cei doi exploratori emergenti au parcurs 55000 de km pe doua roti si au vizitat 30 de tari: Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Italia, Maroc, Sahara Occidentala, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Togo, Benin, Nigeria, Camerun, Gabon, Republica Congo (Brazzaville), Republica Democrata Congo (Kinshasa), Zambia, Namibia, Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Mozambique, Tanzania, Kenya, Ethiopia, Sudan, Egipt, Turcia si Bulgaria.

Tema calatoriei a fost viata nomada: cei doi au cautat sa fie autosuficienti, au transportat in permanenta intregul echipament necesar pentru adapost, hrana si service si au locuit in asezari vernaculare. Pasionati de antropologie si ecologie, cei doi au fotografiat si documentat in turul Africa 420 colonii romane si medine medievale, cea mai mare cladire din chirpici din lume, patria religiei voodoo, triburile Dogon, Himba si Maasai, enclava Swahili din arhipelagul Zanzibar, stravechea Nubie si Piramidele.

Ionut si Ana au lucrat ca voluntari in padurea ecuatoriala in Nigeria si in comunitati izolate din sud-vestul Zambiei, au escaladat Muntele Camerun, au parcurs bazinul Congo, Zambezi si Valea Nilului, au survolat Delta Okavango, au traversat deserturile Namib si Sahara, si al doilea canion ca marime din lume, Fish River.

Aventura a avut si momente dificile. Ionut si Ana au trait cu minime resurse financiare si de hrana intr-o comunitate izolata in Camerun, au suferit de malarie, au suportat temperaturi de peste 54°C, au fost atacati de hipopotam, scorpioni si muste TseTse.

Africa 420 face parte din proiectul Into The World, o initiativa lansata in 2010 de Ionut Florea si Ana Hogas, in scopul de a promova exploratorii independenti. Africa 420 este documentata pe www.intotheworld.eu.

Ionut Florea este arhitect, pilot, fotograf si mecanic. Ana Hogas este arhitect, fotograf si blogger. Cei doi sustin conferinte motivationale pentru scoli, organizatii si comunitati rurale interesate. In ultimii 7 ani au organizat peste 12 tururi independente in Asia, Orientul Mijlociu si Europa, si au fost implicati in actiuni caritabile in sprijinul UNICEF.

Ionut si Ana se pregatesc pentru continuarea expeditiei in jurul lumii. Intercapital Invest a sustinut a doua etapa a expeditiei in Africa. Pentru detalii suplimentare vizitati www.intotheworld.eu.

Sprijinul acordat proiectului Africa 420 face parte din programul de responsabilitate sociala al Intercapital Invest, ce s-a concretizat in sprijinul pentru initiative romanesti indraznete, incluzand expeditiile alpinistului roman Alex Gavan in Muntii Himalaya si expeditia exploratorului roman Alin Totorean in Etiopia.

Inapoi