Acasa Finantare Finantare pe piata de capital

Poti face mai multe cu banii tai

Finantare pe piata de capital

Companiile listate la bursa pot atrage fonduri de pe piata de capital pentru dezvoltarea afacerilor sau pentru investitii noi, prin emisiuni de actiuni si obligatiuni.

Emisiunile de actiuni (sau ofertele de vanzare de actiuni) sunt operatiuni prin care o companie pune in vanzare actiuni noi catre public in vederea atragerii de fonduri (fara ca fondurile sa mai fie returnate). Prima emisiune publica de actiuni a unei companii, realizate in vederea listarii la bursa, se numeste Oferta Publica Initiala (IPO). Cumparatorii actiunilor devin actionari ai companiei, iar actiunile cumparate se pot tranzactiona la bursa de valori, ulterior listarii firmei.

Emisiunile de obligatiuni reprezinta o forma de imprumut prin care companiile se imprumuta de la public, prin vanzarea de obligatiuni. Cumparatorii obligatiunilor devin creditori ai companiei, iar compania le plateste acestora o dobanda si ramburseaza fondurile imprumutate la scadenta. La fel ca in cazul actiunilor, obligatiunile se pot tranzactiona la bursa pe durata de viata a acestora.

Intercapital Invest a intermediat sau a participat la numeroase oferte de vanzare, incluzand una din cele mai mari oferte publice de vanzare de obligatiuni din Romania (emisiunea de obilgatiuni a Bancii Mondiale), unele din cele mai mari oferte publice de vanzare de actiuni (Transgaz si Romgaz). Vizitati aceasta pagina pentru o lista a celor mai importante oferte ale noastre.

Pentru orice alte informatii legate de serviciile oferite de noi clientilor institutionali, incluzand listarile la bursa sau serviciile specializate de consultanta pe piata de capital, va invitam sa ne contactati la adresa office@intercapital.ro.